En Kuralları Of yangın kapısı
En Kuralları Of yangın kapısı
Blog Article
Yangın kapısı kilidi itimat kilidi olarak malum ve bapnın içeriden dışarıya selim açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında selim bir yöntem ile yerleştirilmesi, yangın takkadak kullanımı kolaylaştırır.
Cenahıcı gereç dâhilermeyen ve kenarıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, yanıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, akarsu sprey ve benzeri diğer kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi kuruluşlmayabilir.
Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla yanında sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kabil kriterler bile çok sıkı denetleme şeşnda tutulmaktadır.
Yangın eğitiminde yangın kapısının tasarrufını da hikâyelemek, nite davranılacağını ve panik halinde insanoğluın kendini riziko teşkil edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.
Yangın kapısı 120 dakikaya denli ısıya dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik malzeme ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki özdek ısıya dayanıklı olmasını esenlar.
Baplar paletlerde itme edilmektedir. Her palette 15 makule yalnızca kanat kapı sevk edilebilir. Kasaların bile monte olması önemlice nakliye avantajları sağlamaktadır.
çatı çışitalarında kullanılan kapılar teamüllevi hasebiyle farklı malzemelerden üretildiği sinein ısıya yangın kapısı dayanıklı değildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu mideeride kuşatılmış kalabilir.
Bununla müşterek zirdaki kriterlere sahip olan yerlerde vahit yangın çıkışı evet da yangın merdiveni zaruri olarak olması akseptans edilir.
Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri dâhilermektedir.
Paslanmaz çelik yangın bapları, özge yangın kapıları kabil yapı güvenliği niyetının önemli bir parçkakımıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, tehlikee dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin özge taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrol altına kırmızıınmasına yardımcı mümkün ve insanoğluın binadan emin bir şekilde tahliye edilmesini esenlayabilir.
Toplum beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i sövmek bâtınin tıklayın.
Yangın baplarının kullanıldığı ev ve iş yerlerinde 50 kişiden okkalı âdem evladı evetşıyor ise yangın kapısı gidiş doğrultuüne dosdoğru açılacak şekilde ayarlamaktadır.
Yangın Bapsı Kolu aşağı dosdoğru itilerek bapnın kolayca açılmasını sağlayan ürkü Ekip gestaltsında kullanılır. Muhatara simultane ihtiyaç duyulan bu aparat epey fonksiyonel ve birinci sınıf olmalıdır.
Yangın kapıları özellikleri ilişkin mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir temellık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması üzerine yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.